Prečo sa pri inštalácii plochých škridiel oplatí používať originálne príchytky?

Prečo sa pri inštalácii plochých škridiel oplatí používať originálne príchytky?

Ploché škridly vzhľadom na svoj tvar vyžadujú pri montáži použitie vhodných príchytiek. Nižšie zámky zvyčajne vyžadujú použitie tenších, špeciálne profilovaných upevňovacích príchytiek.

Všetky príchytky na ploché škridly z ponuky značky CREATON sú špeciálne tvarované a o niečo tenšie ako tradičné , bežne dostupné na trhu. Vyrobené sú tak, že ich konce sa „skrývajú“ v bočných výrezoch zámkov škridiel.

Vďaka tomu pri montáži ďalšej škridly nedochádza k jej vysúvaniu. V ponuke značky CREATON sú originálne zatĺkacie príchytky, určené pre škridly SIMPLA a KAPSTADT, ako aj pre mimoriadne rýchlu montáž - závesné príchytky pre škridlu SIMPLA:

  • Zatĺkacia príchytka  vyrobená z kvalitnej zliatiny zinku a hliníka vhodná okrem iného aj pre výrobu pánví klzných ložísk má veľmi vysokú pevnosť a odolnosť voči hrdzi. Má stlačený koniec, ktorý je dokonale zladený s výrezom bočného zámku škridly. Vďaka ostrému zakončeniu so správne tvarovanými výstupkami sa ľahko zatĺka do laty, čím sa získa trvalé spojenie, bez obáv, že sa vysunie. Prečo sa oplatí používať originálne príchytky.
  • Závesná príchytka je vyrobená z pevnej a pružnej kyselineodolnej ocele so zmenšeným prierezom. Tenké  profilované ukončenie, ako v prípade zatĺkacej príchytky, nespôsobuje nadvihovanie ďalšej škridly. Úplne rovnako pasuje aj do výrezu bočného zámku. Správne navrhnutý druhý koniec zaisťuje stabilnú montáž pevným zavesením na strešnú latu.

 

Dobre zvolené riešenia zaručujú bezpečnosť, odolnosť a vysokú estetickú hodnotu strechy. Vďaka použitiu originálnych zatĺkacích alebo závesných príchytiek si môžeme byť istí, že všetky ploché škridly budú pripevnené rovno a presne.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).