Keramické ploché holandské škridly - ktoré sú vždy v trende

Keramické ploché holandské škridly - ktoré sú vždy v trende

Keramická plochá holandská škridla je škridla s univerzálnym a klasickým tvarom. Tento model je dostupný v rôznych tvaroch, rozmeroch a farbách. Vďaka tomu sa hodí takmer pre každý sklon a typ strechy. Plochá holandka je vďaka svojim mnohým výhodám mimoriadne obľúbeným riešením a často ju navrhujú architekti v hotových projektoch.
 
 

Klasický vzor v modernom prevedení

Plochá holandská škridla je variáciou klasickej  škridly „esovky”. Spája tak prvky tradičného dizajnu (odkazujúceho na taliansku renesančnú architektúru) s moderným dizajnom. 

Nadčasová elegancia získaná týmto spôsobom robí každú strechu pokrytú keramickou plochou holandskou škridlou atraktívnou. Vďaka tomu sa táto škridla dobre uplatní v modernej aj tradičnej výstavbe. Vždy je to nadčasové riešenie.

Ploché holandské škridly si investori cenia a radi ich vyberajú aj pre ich estetickú rôznorodosť.  Modely dostupné na trhu majú bohatú paletu farieb zahŕňajúcu ako klasické odtiene – červenú, medenú a hnedú, tak aj moderné – sivú, antracitovú a čiernu. Navyše ich povrch môže byť lesklý (vďaka použitiu glazovaného povrchu) alebo polomatný či matný (vďaka použitiu vhodného engobovaného povrchu).

Ľudia, ktorí hľadajú kombináciu klasickej formy s výraznou eleganciou, budú venovať pozornosť verziám škridiel s dodatočnými úpravami, napríklad krištáľovou glazúrou NOBLESSE, ktorú ponúka značka CREATON. 

Pridaním lesklých častíc na glazovaný povrch vzniká jeden z najúčinnejších povrchov, ktoré sú v súčasnosti na trhu dostupné. Všetky tieto možnosti umožňujú, aby sa plochá holandská škridla ľahko vizuálne zladila s každou strechou, bez ohľadu na štýl budovy a jej bezprostredného okolia.

Na trhu nájdete aj modely prefarbené v hmote, ktoré majú jednotnú farbu v celom priereze. Vďaka tomu nie je potrebné ich natierať v miestach rezov alebo prípadného poškodenia. Tento typ škridiel sa vyznačuje jedinečnou estetikou. 

V porovnaní s inými modelmi vykazuje aj väčšiu odolnosť voči mrazu a škodlivým vplyvom environmentálneho prostredia. Príkladom takéhoto produktu v ponuke CREATON je škridla PREMION. Tieto výhody robia z plochých škridiel módne a obľúbené riešenia, ktoré  odporúčajú architekti a zástupcovia strešného priemyslu.

Ideálna škridla pre každú strechu

Univerzálny charakter keramickej plochej holandskej škridly nespočíva len v jej estetických kvalitách, ale veľký význam má aj fakt, že škridly tohto typu je možné pokladať na strechy s rôznym sklonom. Dokonalým príkladom je škridla FUTURA od CREATON. 

Rozsah uhlov sklonu strechy, na ktoré sa dá pokladať, je široký. Začína sa s takmer plochou strechou so sklonom  7° a pokračuje až po zvislú plochu okolo 90°. 

Každé ploché holandské škridly CREATON je možné použiť pod uhlom sklonu už od 10° s príslušnou membránou. Toto je charakteristický znak týchto produktov medzi keramickými  škridlami dostupnými na trhu.

A čo viac, ploché holandské škridly ponúkané výrobcami sú dostupné v rôznych rozmeroch. Vieme nájsť škridly s malými rozmermi (250 x 410 mm), ako napríklad HARMONIE. Je to najmenšia plochá holandka v ponuke CREATON. 

Dosiahnutie jednotného vzhľadu strechy uľahčí aj prístup k širokému spektru doplnkov a funkčných škridiel – krajných, polovičných, s dvojitou vlnou, pultových alebo manzardových škridiel. Všetky modely sú dostupné vo farebnom a esteticky jednotnom vyhotovení so strešnými škridlami, ako aj s montážnym príslušenstvom.

Vďaka keramickej płochej holandskej škridle vytvoríme jedinečné pokrytie strechy s pôsobivým vzhľadom. Tento typ škridiel zaujme nielen svojim vizuálnym efektom, ale aj funkčnosťou a odolnosťou. Je to vynikajúca voľba pre ľudí, ktorí ocenia nadčasové riešenia prepracované do najmenších detailov. Jemná hra svetla na povrchu škridly nechá vyniknúť zhotovenú strechu od ostatných.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).