Aké sú hlavné výhody použitia keramických škridiel na streche?

Aké sú hlavné výhody použitia keramických škridiel na streche?

Keramická škridla je strešná krytina, ktorá má mnoho výhod oproti iným možnostiam. Okrem iného je odolná voči vetru alebo korózii a ponúka vynikajúcu tepelnú a zvukovú izoláciu. Veľká časť investorov ju tiež považuje za najestetickejšie riešenie. Aké ďalšie výhody ponúkajú keramické škridly?
 

Výhody použitia tejto krytiny sa prejavia už v počiatočnej fáze jej inštalácie. Keramické škridly majú praktický tvar, vďaka ktorému sa s nimi ľahko a bezpečne manipuluje. Príkladom je plochá keramická škridla DOMINO s rozmermi približne 257 x 436 mm alebo nadčasová škridla CANTUS s rozmermi približne 262 x 450 mm od spoločnosti CREATON.

Sú robustne balené v minibaleniach po 4-5 kusoch, čo pokrývačom uľahčuje manipuláciu s výrobkami počas montáže strechy. Na druhej strane, ak sa rozhodnete pre škridly XXL, ako sú keramické škridly TITANIA s rozmermi približne 324 x 515 mm alebo SIMPLA s rozmermi približne 300 x 500 mm, urýchlite tým montáž celej šikmej strechy.

Výhodu tejto krytiny oproti iným možno vidieť aj v spôsobe jej upevnenia. Originálne konzoly, dokonale prispôsobené príslušnému modelu, trvalo upevňujú škridlovú krytinu k latám. Všetky upevňovacie prvky - konzoly alebo skrutky - sú skryté pod presahmi. Možno ich ľahko skryť do vhodne pripravených zaisťovacích bodov alebo montážnych otvorov navrhnutých výrobcom. Zabezpečujú maximálnu tesnosť a dokonalý vizuálny efekt celej strechy.

Originálne konzoly, dokonale prispôsobené príslušnému modelu, trvalo upevňujú škridlovú krytinu k latám.
Keramická dlažba je veľmi odolná voči poškodeniu.

Následné úpravy na streche pre nás nebudú náročné. V prípade potreby keramický obklad jednoducho demontujeme. V prípade menšieho poškodenia vieme poškodené predmety jednoducho vymeniť za nové alebo vymeniť celý svah za nový s podobnou hmotnosťou 1m2 a podobnou toleranciou rozstupu laty.

A čo viac, na keramické škridly stabilne a bezpečne nainštalujeme akékoľvek ďalšie príslušenstvo (napr. strešný komunikačný systém) pomocou špeciálne navrhnutých riešení. Príkladom v ponuke CREATON je hliníkový obklad, ktorý je doplnkovým podkladom ku všetkým prvkom systémov v ponuke.

Veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti sú ďalšou dôležitou výhodou tohto riešenia. Priestor pod strechou z keramickej škridly sa v horúcich dňoch vplyvom slnečného žiarenia vyhrieva oveľa menej.

Tento typ krytiny nám zabezpečí aj výbornú zvukovú izoláciu. Padajúce kvapky dažďa dopadajúce na keramické dlaždice sú takmer nepočuteľné. Tieto výhody sa priamo premietajú do komfortu užívania izieb v podkroví.

Keramická dlažba je veľmi odolná voči poškodeniu. Jeho povrch je spevnený rôznymi typmi náterov a konštrukcia je vystužená spodnými rebrami. Vďaka použitej surovine (ílu) zostáva tento náter úplne odolný voči korózii, ktorá môže postihnúť kovové strechy.

Pri rozhodovaní o takomto riešení si môžeme byť istí, že estetiku našej strechy nepokazí hrdza. Moderné povrchy poskytujú elegantný vzhľad, sú tiež účinnou ochranou, ktorá zaručuje farebnú stálosť a ochranu pred všetkými poveternostnými vplyvmi.

Keramická dlažba sa vyznačuje vysokou odolnosťou voči vysokým a nízkym teplotám. Pod ich vplyvom sa rozširuje v minimálnej miere. Takže, bez ohľadu na prevládajúce počasie, strecha zostane vždy tesná. Keramická škridla je vďaka svojej hmotnosti menej citlivá na vietor ako ľahká strešná krytina. Strechu nepoškodia ani nárazové poryvy. Táto vlastnosť môže mať veľký význam, keď sa strešné práce vykonávajú pri silnom vetre.

Za zmienku tiež stojí, že pod keramickými dlaždicami dochádza ku kondenzácii vlhkosti oveľa menej často ako pod krytinami z iných materiálov. Počiatočné krycie membrány sa teda používajú menej a drevené konštrukčné prvky sú menej často vystavené vlhkosti. Tým sa zvyšuje životnosť celej strechy chrániacej náš dom.

Všetky tieto výhody robia z keramických dlaždíc najlepšiu voľbu pri hľadaní vysokokvalitného riešenia. Tento kryt kombinuje atraktívnu estetiku s vynikajúcou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a zároveň poskytuje pohodlie obyvateľom domu. V ponuke značky CREATON je veľa modelov keramických škridiel, ktoré sa líšia formátom, povrchom a farbou, vďaka čomu si ľahko vyberieme produkt vhodný pre naše potreby.

Keramická dlažba sa vyznačuje vysokou odolnosťou voči vysokým a nízkym teplotám
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).