Strešné keramické odvetrávacie komíny - efektívne vetranie a odvetrávanie sanitárneho systému

Strešné keramické odvetrávacie komíny - efektívne vetranie a odvetrávanie sanitárneho systému

Strešné sanitárne odvetrávacie komíny sú nevyhnutnou súčasťou vetrania miestností alebo sanitárneho vetracieho systému v dome. Správne navrhnutý  Vám umožní vyhnúť sa najčastejším problémom, ktoré môže spôsobiť dlhotrvajúca vlhkosť.

Efektívne vetranie a odvzdušňovanie sanitárneho zariadenia sú mimoriadne dôležité pre každého investora. Práve tie zabezpečujú, aby sa v každodenne využívaných miestnostiach nehromadili prebytočné vodné pary, ktoré škodia stavebnej konštrukcii a zariadeniu. Ešte dôležitejšie je, že správna cirkulácia vzduchu je neoddeliteľne spojená so zdravím a pohodou obyvateľov domu. Preto by sme sa pri výbere prvkov zodpovedných za vetranie mali zamerať na osvedčené produkty najvyššej kvality.

Dobré strešné keramické odvetrávacie komíny by mal mať:

  • Súdržnosť tvaru, farby a povrchu so základnou škridlou
  • Efektívne vetranie miestnosti / sanity
  • Vysoká životnosť a odolnosť voči UV žiareniu a mrazu
  • Tesnosť zabezpečujúca ochranu nosnej konštrukcie strechy
Strešné keramické odvetrávacie komíny

Príkladom takéhoto riešenia môže byť rad keramických vetracích komínov SIGNUM od CREATON. Komplexný strešný systém zahŕňa komíny rôznych priemerov dokonale prispôsobených povrchu strechy: Ø 100 mm, Ø 125 mm, Ø 150 mm a tiež Ø 200 mm. To umožňuje veľkú variabilitu pri plánovaní efektívneho vetrania miestností a odvetrávania sanitárneho systému.

Dostupné montážne vybavenie umožňuje jednoduchú inštaláciu celého systému bez potreby ďalších komponentov. Na rozdiel od lacných plastových riešení zaujmú keramické doplnky SIGNUM dlhou životnosťou, farebnou stálosťou a ušľachtilým vzhľadom. Je tomu tak aj po mnohých rokoch prevádzky.

Strešné sanitárne odvetrávacie komíny

Každá keramická škridľa má v ponuke vetracie a odvzdušňovacie komíny.

Strešné sanitárne odvetrávacie komíny na plochú škridlu SIMPLA tak budú vzhľadovo rovnaké so základnou škridlou a inými funkčnými škridlami, podobne ako pri profilovaných modeloch napríklad pre škridly PREMION.

  • Prvé z nich - odvetrávacie komíny - s veľkosťou Ø 100 mm alebo Ø 125 mm, umožňujú odvod plynov z kanála, odvetrávanie sanitárnej inštalácie a vyrovnávanie tlaku v kanalizačnom potrubí na vhodnú úroveň, ktorá je potrebná pre správnu funkciu týchto zariadení.
  • Inú úlohu zohrávajú vetracie komíny (Ø 150 mm), ktoré sú konečným prvkom vetracieho systému pre konkrétne miestnosti – kúpeľňu, kuchyňu či garáž.

Vďaka nim je možná správna cirkulácia vzduchu medzi budovou a jej okolím.

Správne vetranie miestností ochráni budovu nielen pred škodlivými účinkami vlhkosti, ale má priamy vplyv aj na naše pohodlie a bezpečnosť. Ak sa chceme v tomto smere postarať o svoje zdravie a o svoj domov, mali by sme voliť plne účinné a efektívne riešenia. Preto sa v tejto oblasti neoplatí hľadať úsporu – v stávke je predovšetkým naše zdravie, ako aj čas a peniaze investované do domu.

NOVINKA - SANITÁRNY ODVETRÁVACÍ KOMPLET SIGNUM 3.0

Začátkem dubna tohoto roku jsme do sortimentu keramických doplňků ke střešním taškám CREATON zavedli upravenou verzi střešních komínků o průměru 100 a 125 mm - SIGNUM 3.0.

Novinka v nabídce bude dostupná pro všechny modely keramických střešních tašek vyráběných v německých a maďarských výrobních závodech CREATON. Produkt nahrazuje dříve nabízené střešní komínky.

SIGNUM 3.0 byl ve srovnání s předchozí verzí ještě více vylepšen z hlediska estetiky, vynikající funkčnosti a vysoké odolnosti. 

Provedené úpravy výrazně odlišují produkt CREATON od konkurenčních komínků a jsou řešením na potřeby trhu moderních střešních krytin.

NOVINKA - SANITÁRNY ODVETRÁVACÍ KOMPLET SIGNUM 3.0
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).