Vyberáme bezpečný systém pohybu po streche

Vyberáme bezpečný systém pohybu po streche

Strešná komunikácia nie je nič iné ako prvky, ktoré umožňujú pohodlný pohyb po streche. Výber toho najlepšieho systému nám nielen zvýši bezpečnosť, ale aj uľahčí akékoľvek renovačné, montážne či čistiace práce súvisiace so strešnou krytinou.

 

Prečo sa oplatí investovať do prvkov strešnej komunikácie?

Rôzne situácie môžu od nás (alebo od špecialistov, ktorých zamestnávame - pokrývačov, kominárov, inštalatérov, ale aj remeselníkov iných špecializácií) vyžadovať, aby sme sa po streche pohybovali efektívne a dostali sa na ťažko dostupné miesta. 

Systémy, ktoré to umožňujú, sú potrebné najmä na strechách s vyšším sklonom. Bez tohto typu príslušenstva budú všetky činnosti riskantné a nebezpečné. Navyše pri pohybe po neprispôsobenej streche môže dôjsť k poškodeniu samotnej krytiny.

Preto sa oplatí investovať do prvkov strešnej komunikácie tak z bezpečnostných dôvodov, ako aj z dôvodu zamedzenia dodatočných nákladov na opravu.

Prečo sa oplatí investovať do prvkov strešnej komunikácie?
Na čo si dať pozor pri výbere prvkov strešnej komunikácie?

Na čo si dať pozor pri výbere prvkov strešnej komunikácie?

Zabezpečenie bezpečnosti pri prácach vykonávaných na streche je najdôležitejšou úlohou komunikačného systému. Pri výbere konkrétnych riešení by ste mali venovať pozornosť niekoľkým dôležitým prvkom. Práve od nich bude v prvom rade závisieť naša bezpečnosť, následne aj zdravie, ako aj pohodlie.

Investíciu sa preto oplatí dôkladne zvážiť a dať na prvé miesto kvalitu, ktorá sa priamo premietne do zníženia rizika a celkového komfortu používania strešnej komunikácie.

  • Materiál – všetky prvky strešnej komunikácie musia byť odolné a stabilné. V tejto oblasti dokonale fungujú konštrukcie z kovu alebo hliníka.
  • Ďalšie bezpečnostné prvky – dobrý prístup na strechu ponúka dodatočné bezpečnostné systémy, ako je napríklad protišmykový povrch. Vďaka nim sa budeme pohybovať stabilne a suverénne a výrazne sa zníži riziko prípadnej nehody.
  • Široká škála riešení – strechy sa môžu od seba výrazne líšiť. Preto každý z nás potrebuje doplnky prispôsobené individuálnym potrebám. Preto sa oplatí zvoliť systémy ponúkajúce množstvo riešení: komínové schody, rebríky, lavičky rôznych šírok, plošiny.
  • Systémová kompatibilita - všetky prvky zahrnuté v strešnej komunikácii sa musia navzájom dopĺňať a vzájomne pôsobiť aj po estetickej stránke.

Systém je integrovaný do vzhľadu strechy

Atraktívny vzhľad celej strechy je hneď po bezpečnosti jednou z najdôležitejších otázok pri výbere krytiny. Pri výbere komunikačného systému sa oplatí vyberať riešenia, ktoré budú zároveň vkusne ladiť s použitou krytinou. Vďaka tomu bude Váš dom pôsobiť esteticky.

Všetky vyššie uvedené podmienky plne spĺňajú strešné komunikačné systémy CREATON. Doplnky vyrobené z hliníka zaručujú veľmi vysokú bezpečnosť (využívajú špeciálne patentované istiace systémy) a uľahčujú prácu vo výškach a zároveň pôsobia elegantne na šíkmej streche.

Ich ďalšou výhodou je tiež jednoduchá a rýchla montáž všetkých prvkov. Strešné komunikačné systémy CREATON sú navyše plne konzistentné (farebne aj vzhľadom) so škridlami v ponuke značky.

Systém je integrovaný do vzhľadu strechy
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).