Výber riešení na ochranu pred snehom a ľadom

Výber riešení na ochranu pred snehom a ľadom

Veľké množstvo snehu, ktoré sa v zime zosúva zo striech, môže poškodiť odkvapy a dokonca ohroziť zdravie ľudí v okolí. Našťastie tomu vieme zabrániť inštaláciou vhodných systémov ochrany proti snehu a ľadu na streche.

 

Prečo je sneh na streche nebezpečný?

Problémom, ktorý postihuje väčšinu domov, je zosúvanie snehu zo strechy - najmä tých, ktoré majú sklon okolo 30 stupňov. Častý je najmä v horských oblastiach. Počas jarného topenia alebo topenia sa sneh rozmočí a výrazne zvýši svoju hmotnosť.

Ako sa šmýka zo strechy, naberá rýchlosť a veľkou silou naráža do všetkého, čo stretne. To môže viesť k mnohým problémom: ohnutiu alebo poškodeniu odkvapov, poškodeniu auta zaparkovaného pod domom alebo polámaniu záhradných rastlín.

Padajúce masy snehu sú nebezpečné aj pre všetkých, ktorí sa nachádzajú v blízkosti domu. Kúpa správnych ochranných systémov je preto investíciou do bezpečnosti a zdravia. Ich inštalácia nám tiež umožní vyhnúť sa nepríjemným a nákladným opravám strechy.

Hák na drevené guľatiny - systém ochrany proti snehu a ľadu

Hák na drevené guľatiny - systém ochrany proti snehu a ľadu

Protisnehové rúrky so vzperou - systém ochrany proti snehu a ľadu

Protisnehové rúrky so vzperou - systém ochrany proti snehu a ľadu

Ako chrániť strechu pred snehom a ľadom?

Opatrenia na ochranu strechy (a následne aj priestoru okolo domu) pred snehom a ľadom začínajú výberom správnej škridly. Správna konštrukcia zámkovej dlažby, ako aj použitie najlepších surovín sa premietnu do vysokej vodotesnosti na svahu a účinného odvodu vody.

Samotná krytina však nestačí na úplnú ochranu strechy (a tým aj bezprostredného okolia domu) pred snehom. Potrebné sú aj ďalšie špecializované doplnky. Účinnú ochranu pred snehom môžu zabezpečiť:

  • Snehové valy - tieto veľké drevené ochrany s hákmi zabraňujú zosúvaniu veľkých kusov snehu zo strechy. Sú vynikajúce pre domy v horskom teréne a dokonale zapadajú aj z estetického hľadiska.
  • Snehové rúry - sú vyrobené z kovu a spájajú vysokú účinnosť s eleganciou. Na strechy sa montujú pomocou špeciálnych držiakov.
  •  Snehové mreže -  sú v súčasnosti jedným z najobľúbenejších typov ochrany. Možno ich použiť na akýkoľvek typ strechy a vďaka možnosti výberu dĺžkových variantov sa dajú prispôsobiť veľkosti svahu.
  • Snehové háky - tieto malé kovové doplnky rozbíjajú kĺzajúce úlomky ľadu a snehu na drobnejšie kúsky. Týmto spôsobom sa môžu použiť na zakrytie iných typov ochrany proti preťaženiu. 
     

Značka zaručujúca kvalitu a štýl

Dobrý systém ochrany proti snehu a ľadu musí byť predovšetkým účinný. Pri výbere by sa však nemalo zabúdať na estetiku. Oplatí sa vybrať si také príslušenstvo, ktoré sa dá harmonicky začleniť do vzhľadu strechy. 

Pred výberom systémov ochrany proti snehu by sme sa mali uistiť, že všetko príslušenstvo bude navzájom kompatibilné. Iba tak náš dom získa dlhoročnú účinnú ochranu pred kĺzajúcim snehom a ľadom. Okrem toho si zachová plne súdržný a atraktívny vzhľad.

Systémy na zachytávanie snehu CREATON sú určené pre každý typ keramickej alebo betónovej škridly. Všetky sa montujú na špeciálnu hliníkovú škridlu (keramické modely) alebo betónovú škridlu (betónové modely), ktorej tvar a farba sú zhodné so základnou škridlou (okrem hákov, ktoré sa montujú priamo na keramickú základnú škridlu).

Každý komponent je vyrobený z najkvalitnejších materiálov, čo zaručuje maximálnu pevnosť a odolnosť. Vďaka vhodne zvolenému príslušenstvu je strecha schopná odolať aj tým najväčším výzvam.

Viac informácií o tom, čo by okrem diskutovaných riešení malo byť súčasťou strechy, aby bola estetická, funkčná, odolná a zabezpečila bezpečnosť tých, ktorí pod ňou žijú, nájdete v našom videu.

Protisnehová mreža - systém ochrany proti snehu a ľadu

Protisnehová mreža - systém ochrany proti snehu a ľadu

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).