Ploché keramické škridly - moderné a funkčné

Ploché keramické škridly - moderné a funkčné

Strešná krytina by mala byť predovšetkým odolná a tesná, ako aj estetická. Preto je jej výber skutočnou výzvou pre každého majiteľa domu. Ak chceme zdôrazniť moderný charakter budovy, mali by sme siahnuť po plochých keramických škridlách. Vynikajúce úžitkové parametre, jednoduchý a minimalistický tvar nám poskytnú vysokokvalitnú strešnú krytinu s dokonalým vzhľadom.

 

Ploché škridly - nadčasový dizajn

Modely DOMINO®, SIMPLA®, VISIO® sú príklady plochých pálených škridiel, ktoré ponúka CREATON. Pálená škridla sa vyrába z vybranej hliny obohatenej zušľachťujúcimi prísadami.

 Vyznačujú sa jednoduchým tvarom a hladkou homogénnou štruktúrou, a preto dokazujú svoju vhodnosť pre rôzne typy striech. Najvhodnejšie sú však ako strešná krytina pre budovy s pevnými tvarmi a moderným dizajnom. 

Ploché keramické škridly môžu mať prírodnú farbu alebo môžu byť engobované či glazované v rôznych farbách - od tlmených (NUANCE) až po výraznejšie (FINESSE a NOBLESSE). Vytvárajú jedinečné, individuálne, moderné a funkčné strešné krytiny s jedinečnou estetikou.
 

Vynikajúca odolnosť a tesnosť

Vďaka pokročilej technológii výroby poskytujú ploché keramické škridly vynikajúcu ochranu povrchu strechy. Predovšetkým sú trvanlivé a odolné voči vonkajším poveternostným vplyvom a zabezpečujú správne vetranie strechy. Zaručujú jej tesné zakrytie bez deliacich línií (väčšina modelov je vybavená vysokými bočnými a hornými zámkami), ktoré zabraňujú prenikaniu dažďa a snehu.

Stupňovité presahy škridiel chránia pred znečistením a prenikaním vody. Vďaka relatívne vysokej hmotnosti keramických plochých škridiel je strešná krytina stabilná aj v prípade silného vetra. Ich výhodou je aj jednoduchá a lacná výmena v prípade poškodenia v ploche strechy - vymieňame len jednotlivé kusy.

 Procesy engobovania a glazovania dodávajú škridlám nielen atraktívne farby, ale aj vysokú odolnosť voči machom, lišajníkom a zeleni. Oceníte to najmä vtedy, keď bude váš dom postavený v blízkosti zelených plôch.

Jednoduchá inštalácia


Vďaka veľkým rozmerom plochých keramických škridiel a praktickému prekrývaniu sú mimoriadne efektívne a ich pokládka je rýchla a jednoduchá. 

V záujme optimalizácie montážnych prác sa odporúča nakupovať škridly od výrobcov, ktorí ponúkajú kompletné strešné systémy, ktoré spolu dokonale ladia.

Ploché škridly sa môžu montovať tradičným spôsobom (šachovnicový vzor) alebo spôsobom, ktorý uľahčuje ich montáž na strešné laty, t. j. s polovičným posunom. 

Bez ohľadu na spôsob kladenia škridiel však oba spôsoby zaručujú rovnako vysokú úroveň tesnosti pokrytia strechy.

Univerzálne riešenie

Ploché keramické škridly sú skvelým riešením nielen pre jednoduché strechy. Sú vhodné aj pre plochy s oveľa komplikovanejšou štruktúrou, napríklad tam, kde je množstvo zalomení a vikierov rôznych tvarov: oválnych, trojuholníkových, obdĺžnikových alebo volského oka.

V tomto prípade sa osvedčili hladké škridly bobrovky s ostrými, rovnými alebo oválnymi koncami (napr. KLASSIK, AMBIENTE, MANUFAKTUR).

Ploché keramické škridly sa vďaka svojmu hladkému a rovnému povrchu používajú aj na fasádach budov, najmä tých s jednoduchou konštrukciou, ktorých strešné plochy nemajú odkvapy alebo vysunuté štíty. Budovy tak získajú jednotný a harmonický vzhľad.

Vynikajúce vlastnosti a moderný dizajn robia z plochých keramických škridiel zaujímavý produkt, ktorý sa ideálne hodí pre modernú a minimalistickú architektúru.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).