Keramické strešné doplnky – vlastnosti a výhody

Keramické strešné doplnky – vlastnosti a výhody

Keramické strešné doplnky sú jedným z kľúčových prvkov esteticky príjemnej strechy. Ak sa rozhodneme pre pokládku s keramickými škridami, treba pripomenúť, že pozostáva aj z doplnkových prvkov ako sú napríklad tvarované škridly, funkčné a ozdobné príslušenstvo, pásky či fólie.

Práve týmto doplnkom vďačíme okrem iného za odolnosť strechy, estetické ukončenie strešných konštrukcií, ale aj prepojenie s komínom a vetraním. Pre získanie uspokojivého efektu v podobe krásne prezentovanej strechy s výbornými funkčnými vlastnosťami je potrebné siahnuť po originálnych strešných doplnkoch, ktoré majú v ponuke osvedčení výrobcovia.

 

Systémové riešenia - široký sortiment strešných doplnkov

Kolekcie keramických škridiel CREATON zahŕňajú modely pre jedno a viac spádové strechy v modernom i klasickom štýle s prírodným, engobovaným alebo glazovaným povrchom. Ku všetkým typom škridiel vyberieme vhodné doplnky, ktoré umožnia komplexnú montáž strechy, zabezpečia jej odolnosť a estetický vzhľad.

Systémové riešenia - široký sortiment strešných doplnkov

Montáž originálnych doplnkov na mieru k danej kolekcii škridiel vám umožní vyhnúť sa vysokým nákladom spojených s renováciou či dokonca výmenou strešnej krytiny. Na škridly a príslušenstvo CREATON je záruka 50 rokov používania, najdlhšia na trhu. Systémové riešenia navrhované spoločnosťou CREATON umožňujú vytvoriť harmonicky prezentovanú strešnú krytinu, pretože všetky jej prvky sú konzistentné farebne, tvarovo a povrchovo.

Keramický odvetrávaný hrebeň

Keramické strešné doplnky - odolnosť a estetika strechy

Tvarované škridly patria medzi množstvo strešných doplnkov. Do tejto skupiny patria krajné škridly, ktoré sa používajú na elegantné ukončenie štítov, polovičné škridly, ktoré uľahčujú kladenie škridiel pozdĺž šikmých hrán, a škridly s dvojitou vlnou, ktoré umožňujú prekrytie zámkov základnej škridly. 

Okrem tvarovaných škridiel sú dôležitou súčasťou strechy hrebenáče s príchytkami, odvetrávacie škridly a prestupové škridly. Tieto doplnky zaručujú architektonickú konzistenciu strechy a zabezpečujú jej dokonalú tesnosť.

 

Keramický odvetrávaný hrebeň

Optimálna ventilácia a účinná ochrana proti dažďu a prenikaniu vlhkosti je dosiahnutá použitím kombinácie hrebeňa, vetracej škridly a hrebenáča upevneného patentovaným inštalačným systémom FIRSTFIX®.

Použitie tohto riešenia zaručuje nielen vysokú odolnosť strešnej konštrukcie, ale aj vynikajúce estetické hodnoty.

Montáž je jednoduchá a rýchla vďaka špeciálnym nerezovým svorkám. Komíny odvzdušňujúce sanitárny systém a vetracie komíny zohrávajú mimoriadne dôležitú úlohu pri zabezpečení dostatočného vetrania vo vnútri objektu. Medzi strešné doplnky CREATON patria keramické komíny SIGNUM®, ktoré dokonale utesnia strechu na konci vzduchotechnických potrubí.

Strešné doplnky - záruka tesnosti strechy

Ochrana pred dažďom, vlhkosťou a vetrom je jednou z najdôležitejších funkcií strešnej krytiny. Zabezpečujú ho doplnky, ktoré sú súčasťou systémových riešení pre keramické škridly.

Pôjde okrem iného o príchytky na hrebenáče a škridly vyžadujúce odbornú montáž, ako aj:

a

  • Strešné fólie CREATON hrúbkou prispôsobené sklonu strechy a modelu škridly.

 

Tieto membrány umožňujú minimalizovať náklady na strešnú konštrukciu zabezpečením vysokej úrovne bezpečnosti aj pri nízkych sklonoch strechy.

Strešné doplnky - záruka tesnosti strechy
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).