Keramická strešná krytina – aké farby môže mať

Keramická strešná krytina – aké farby môže mať?

Farba keramickej škridly je veľmi dôležitá pre vzhľad strechy a samotnej budovy. Musí byť v súlade s farbou fasády, architektonickou koncepciou, okolím a samozrejme by mala zodpovedať individuálnemu vkusu obyvateľov.

Pri strešnej krytine z keramických škridiel máte jedinečnú možnosť vybrať si z mnohých atraktívnych vzorov a farieb.

Kolekcia CREATON ponúka najširší sortiment na slovenskom trhu s viac ako 240 modelmi a farebnými kombináciami pálenej škridly. Na všetky výrobky sa vzťahuje 50-ročná záruka na používanie.

Pálené škridly získavajú svoje jedinečné farby v procese engobovania alebo glazovania hliny.

Výsledkom sú červené, zelené, modré, medené a mnohé ďalšie modely. Treba poznamenať, že obe technológie zabezpečujú aj trvanlivosť škridiel, odolnosť voči poveternostným vplyvom a rastu machu.

Keramická strešná krytina – aké farby môže mať
Elegantné glazované keramické škridly v bohatej farebnej palete

Engoba a tlmené farby

Tí, ktorí uprednostňujú pokojné, sýte farby, si určite vyberú engobované škridly z kolekcie "NUANCE®". Pri tomto procese sa povrch škridly pred vypálením pokryje tekutou hlinou obohatenou prírodnými pigmentmi. Výsledkom sú medené, čierne alebo hnedé škridly s hodvábne hladkým, mierne lesklým alebo matným povrchom. Engobovanie tiež zvyšuje odolnosť výrobku voči nepriaznivým vonkajším vplyvom, ako aj voči poškriabaniu a nárazom.

 

Elegantné glazované keramické škridly v bohatej farebnej palete

Ak máte záujem o jedinečné, intenzívne farby, exkluzívne glazované modely kolekcií "FINESSE®" a "NOBLESSE®" s krásnym povrchom pripomínajúcim porcelán sú tou správnou voľbou. Patria sem škridly v atraktívnych farbách, ako je vínová červená, gaštanová, čierna krištáľová, tmavomodrá alebo tmavozelená. Povrchová úprava bezfarebnou alebo farebnou, brúsenou a tavenou glazúrou tiež poskytuje škridle vynikajúcu ochranu pred vplyvom atmosférických faktorov a hromadením nečistôt.

Keramické škridly v prírodnom prevedení

Tehlovočervená farba keramických škridiel je spôsobená zlúčeninami železa obsiahnutými v hline, ktorá prešla procesom pálenia. Každý model s hladkým, zamatovým povrchom je jedinečný a má prirodzený odtieň charakteristický pre hlinu.

Do tejto skupiny patria aj hladké škridly, ktoré možno úspešne použiť na malých plochách so zložitými tvarmi. Hladké škridly môžu mať rôzne povrchové úpravy: hladkú, drsnú, kartáčovanú alebo profilovanú.

Ak chceme, aby strecha nášho domu bola v súlade s najnovšími módnymi trendmi, vyberme si v poslednej dobe veľmi obľúbené elegantné škridly vo farbe bridlice alebo čiernej.

Keramické škridly vyrobené na základe moderných technológií z vybraných ílových ložísk a zušľachtené kvalitnými nátermi zabezpečia vašej streche výnimočnú odolnosť a estetický vzhľad.

Keramické škridly v prírodnom prevedení
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).