Keramická škridla na strechy so sklonom od 7°

Keramická škridla na strechy so sklonom od 7°

Nízky sklon strechy výrazne obmedzuje výber krytiny. Na ploché strechy alebo strechy so sklonom do 12° je vhodná najmä strešná lepenka, plech alebo zelená strecha. Ale nie len tie! Na takmer rovnom sklone môžete použiť aj vysoko cenené a nadčasové keramické škridly. Keramické škridly CREATON PREMION, FUTURA a SINFONIE, ktoré boli špeciálne vyvinuté pre strechy so sklonom 7° a viac a sú tak na trhu jedinečné.

Štatistiky ukazujú, že investori si stále najviac cenia keramické škridly. Tento klasický materiál, oceňovaný pre svoju odolnosť a estetiku, odporúča väčšina výrobcov pre strechy so sklonom 16-45°. To znamená, že pri takejto streche možno krytinu použiť bez dodatočnej ochrany, t. j. na latách a kontralatách položených priamo na strešnú fóliu pripevnenú ku krokvám.

Ak je sklon strechy menší ako optimálny, zvyšuje sa riziko hromadenia dažďovej vody alebo snehu. To zvyšuje nároky na hydroizoláciu strechy. Je potrebné použiť kompletné debnenie a hydroizoláciu, napríklad vo forme strešnej lepenky. Náklady na takúto investíciu sa zvyšujú. Zvyšuje sa aj riziko chýb v strešnej ploche.

Úspornosť tvarov je jedným z charakteristických znakov modernej architektúry. Dnešné rodinné domy čoraz častejšie využívajú podkrovie s plnou výškou bez šikminy. Tieto architektonické trendy idú ruka v ruke s racionalizáciou nákladov na čoraz drahšiu výstavbu aj povrchové úpravy.

PREMION - keramická škridla na strechy so sklonom od 7°

A tiež následnú prevádzku budovy. Ploché strechy s nízkym sklonom sú pre tento trend ideálne. Je dôležité vedieť, že ploché strechy zvyčajne nie sú úplne ploché. Ich uhol sklonu môže byť podľa rôznych zdrojov až 12°.

Odborníci spoločnosti CREATON vyvinuli tri modely keramických škridiel, ktoré možno bezpečne použiť na strechách so sklonom do 7°. Sú to PREMION a o niečo väčšie FUTURA a SINFONIE. Sú ponukou pre architektov a staviteľov, ktorí hľadajú kombináciu klasickej holandskej plochej škridly alebo škridly v tvare písmena S s modernými riešeniami. Pri ich návrhu sa zohľadnili najnovšie výsledky výskumu v oblasti statiky, dynamiky kvapalín a teórie prúdenia. 

Špeciálna konštrukcia zámkov využívajúca takzvanú labyrintovú technológiu, ich veľká tolerancia a dodatočné tesniace mostíky na spodnej strane - to sú inovatívne prvky v konštrukcii keramickej škridly, vďaka ktorým sú tak univerzálne, že sú vhodné nielen na strmé strechy, ale aj na strechy s nízkym sklonom. Vývoj všetkých týchto riešení bol pre konštruktérov škridiel skutočnou výzvou, ale podarilo sa im vytvoriť mimoriadne odolnú keramickú krytinu bez možnosti zatekania.

Škridly PREMION, FUTURA a SINFONIE spochybňujú teóriu o nebezpečenstve prenikania dažďovej vody pod strešnú krytinu s nízkym sklonom. Dážď alebo sneh, ktorý sa na plochých strechách udrží dlhšie, tu nepredstavuje hrozbu. Dažďová voda nemá možnosť preniknúť pod krytinu ani pri silnom vetre.

Najmodernejšia technológia zaručuje vzduchotesnú strechu bez potreby dodatočnej konštrukčnej ochrany, ktorá zvyšuje investičné náklady. Prekrývajúca sa, lepená alebo zváraná počiatočná strešná fólia (napr. CREATON TRIO 210 Extra alebo CREATON QUATTRO Longlife 360 Extra vyrobená unikátnou polyesterovo-termopolyuretánovou technológiou) sa odporúča ako štandardná ochrana pre strechy so sklonom menším ako 12°. Základné škridly doplnené vhodnou fóliou, špeciálnymi montážnymi konzolami, ako aj funkčnými škridlami a príslušenstvom tvoria kompletný vzduchotesný strešný systém. Je to bezpečná a výnosná investícia.

Vďaka keramickým škridlám PREMION, FUTURA a SINFONA sa priaznivci modernej architektúry a plochých striech nemusia vzdať osvedčenej, nadčasovej strešnej krytiny. Je tiež dôležité, aby v prípade strechy s viacerými plochami a rôznymi uhlami sklonu, napríklad strecha domu s uhlom 40° a priľahlá strecha garáže s uhlom 10°. Tu je možné použiť rovnaký model škridly.

Keramická škridla na strechy so sklonom od 7°
PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).