KERALIS – technológia výroby, ktorá zabezpečuje prémiovú kvalitu keramických škridiel CREATON

KERALIS – technológia výroby, ktorá zabezpečuje prémiovú kvalitu keramických škridiel CREATON

Vďaka použitiu unikátnej výrobnej technológie KERALIS sú keramické škridly najvyššej kvality z pohľadu estetiky a životnosti. Vďaka tomu sa modely PREMION, CANTUS, VISIO a KLASSIK KERA-BIBER od CREATONu vyznačujú vynikajúcimi parametrami, mimoriadnou odolnosťou a elegantným vzhľadom.

 

Najkvalitnejšie suroviny a farbenie v hmote - dokonalý vzhľad

Technológia KERALIS využíva len starostlivo vybrané a prvotriedne suroviny. Čistá hlina z najlepších ložísk v Európe sa spracuje na jemný prášok a následne sa zmieša s vodou v primeraných, prísne dodržiavaných pomeroch. Takto vzniká homogénna, ušľachtilá hlinená hmota, z ktorej sa vyrábajú škridly.

Okrem toho sa pred vypálením používa  farbenie v hmote pomocou špeciálnych pigmentov. Vďaka tomu má škridla pri rezaní rovnakú, jednotnú farbu po celej dĺžke rezu. To uľahčuje a urýchľuje pokrývačské práce, pretože nie je potrebné farbiť rezané hrany. Aj v prípade drobného poškodenia povrch nestráca svoj ucelený a estetický vzhľad.

Najkvalitnejšie suroviny a farbenie v hmote - dokonalý vzhľad
Výpal pri teplote nad 1100°c - vynikajúca odolnosť

Výpal pri teplote nad 1100°c - vynikajúca odolnosť

Samotný proces vypaľovania prebieha pri teplote nad 1100°C. To sa priamo premieta do množstva výhod keramických škridiel a keramických doplnkov - predovšetkým ich odolnosti voči negatívnym vyplyvom prostredia. Vysoká hustota ílu v škridlách s technológiou KERALIS vyniká veľmi nízkou nasiakavosťou, napríklad pri škridle PREMION je to len 5-6%. Je to mimoriadne účinná ochrana pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi, najmä mrazom.

Okrem toho sa tieto škridly vyznačujú veľmi vysokou pevnosťou. Vďaka použitiu inovatívneho výrobného procesu a vynikajúcich surovín sú modely PREMION, CANTUS, VISIO a KLASSIK KERA-BIBER účinne chránené proti poškriabaniu. Majú zvýšenú odolnosť proti mechanickému poškodeniu.

Vďaka použitiu unikátnej technológie KERALIS sú škridly jedinečné v každom ohľade a sú príkladom vynikajúcej keramiky. Svojou pevnosťou, odolnosťou a atraktívnou estetikou sú prémiovými produktami v ponuke značky CREATON.   Tak isto spĺňajú potreby náročných pokrývačov a investorov.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).