Je lepšia maloformátová či veľkoformátová škridla?

Je lepšia maloformátová či veľkoformátová škridla?

Voľba medzi maloformátovou a veľkoformátovou škridlou bude mať dopad nielen na úžitkovú hodnotu strešnej krytiny, ale tiež na estetiku celej budovy. Formát škridiel, ktorý zvolíme, musí spĺňať naše očakávania a mal by zodpovedať fasáde a okoliu domu. Tvar a farba sú tiež nesmierne dôležitým kritériom pri výbere a nákupe krytiny.
 

Pálená škridla malého formátu

Maloformátové keramické škridly (napr. HARMONIE, MELODIE alebo bobrovky: KLASSIK, AMBIENTE) sa skvele hodia pre strechy o zložitejších konštrukciách, kde sa môžeme stretnúť s rôznymi typmi doplňujúcich prvkov, ako sú vikiere, dekoratívne kopuly alebo komíny.

Aj keď pokladanie maloformátových škridiel vyžaduje presnosť a počet pokladaných kusov je väčší ako v prípade veľkoformátových modelov, bude výber maloformátových škridiel pre náročnejšie konštrukcie tým najlepším riešením.

Malá veľkosť škridiel pre nás tiež znamená, že ich nebudeme musieť rezať, vďaka čomu ušetríme nielen materiál a znížime investičné náklady, ale aj pokrývačom uľahčíme prácu, ktorá tak môže hladko prebiehať bez ďalšieho zdržiavania.

Pálená škridla - KLASSIK CREATON
Pálená škridla - SIMPLA CREATON

Veľkoformátová pálená škridla

Pokiaľ má mať náš dom klasickú valbovú alebo sedlovú strechu, vyberte veľkoformátové škridly (napr. TITANIA, SIMPLA, FUTURA). Jednoduchá konštrukcia bez ďalších prvkov bude skvelým základom pre tento typ škridly.

Veľkou výhodou veľkoformátových škridiel je ich možnosť pokryť veľkú plochu strechy malým množstvom škridiel, čo znižuje náklady spojené s pokladaním krytiny, výrazne uľahčuje prácu pokrývačom a urýchľuje inštaláciu. Dizajn tiež pôsobí veľmi esteticky a moderne. Aby ste objednali správne množstvo materiálu, nezabudnite, že malé i veľké škridly sú pokladané s presahom (možnosť posuvu a rôzna veľkosť prekrytia jednotlivých škridiel), takže pri nákupe by ste mali tiež vziať do úvahy rozstup lát.

Z jednej strany rozhodovanie medzi maloformátovou alebo veľkoformátovou škridlou závisí na našich individuálnych preferenciách a na strane druhej by sa mal brať do úvahy aj tvar strechy budovy. Pri prijímaní dôležitých investičných rozhodnutí vždy stojí za to sa spoľahnúť na osvedčené riešenia a využiť ponuky renomovaných výrobcov.

Kolekcia modelov firmy CREATON zahŕňa širokú škálu pálených škridiel, na ktoré sa vzťahuje až 50-ročná záruka. Ponuku tvorí elegantná strešná krytina s vynikajúcimi funkčnými parametrami.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).