FINESSE A NOBLESSE – dva druhy glazovaných povrchov použitých na strešných krytinách CREATON

FINESSE A NOBLESSE – dva druhy glazovaných povrchov použitých na strešných krytinách CREATON

Vedeli ste, že CREATON ponúka na svojich keramických strešných krytinách dva druhy lesklých povrchov? Zistite, ako sa navzájom líšia a aké sú ich výhody. Glazúrované povrchy FINESSE a NOBLESSE sú dva druhy povrchov, popri prírodnom a engobovanom NUANCE, ktoré CREATON používa na svojich keramických škridliach.
 

Tieto povrchy majú viditeľný lesk a ľahšie sa udržujú v čistote ako ostatné dva povrchy. Každý z nich, glazovaný povrch FINESSE aj NOBLESSE, pozostáva z rovnakých prísad: mletej hliny, mletého predtaveného skla a pigmentov, ktoré dodávajú strešným krytinám farbu. 

Zmes týchto prísad sa nanáša na povrch škridiel, napríklad TITANIA alebo DOMINO v tekutej forme, bezprostredne pred ich vypaľovaním pri teplote nad 1000°C.

Po vypálení sa povrch stáva neoddeliteľnou súčasťou škridly a získava príslušnú pevnosť. Oba povrchy sa líšia množstvom skla v ich zložení. V zmesi NOBLESSE je oveľa viac skla, až 90% objemu, čo má za následok väčšie množstvo odrazeného svetla od povrchu.

V prípade keramických škridiel TITANIA je táto farba charakteristická aj viditeľným mramorovaním povrchu. Škridla s povrchom FINESSE má tiež výrazný lesk, ale v porovnaní s NOBLESSE je nižší, pretože obsah skla v zmesi je 60-80% objemu.

FINESSE A NOBLESSE – dva druhy glazovaných povrchov

Preto sa NOBLESSE hovorovo nazýva ušľachtilá glazúra a FINESSE - glazúra. Škridla s povrchom FINESSE je tiež lacnejšia, čo je dané cenou zmesi aplikovanej na povrch škridly.

 

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).