Rady odborníkov: Čo treba zohľadniť pri inštalácii veľkoformátových škridiel?

Rady odborníkov: Čo treba zohľadniť pri inštalácii veľkoformátových škridiel?

Veľkoformátové škridly sa veľmi pohodlne inštalujú. Možno ich položiť oveľa rýchlejšie - väčší rozmer znamená väčšiu plochu pokrytia. Toto riešenie je ideálne pre rôzne projekty - vrátane rodinných domov.

Škridly v tomto formáte si vyžadujú latovanie s väčšími rozostupmi. V praxi to znamená menej lát na streche, čo vedie k úspore materiálu a rýchlejšiemu dokončeniu ich montáže. Použitie veľkoformátových modelov prináša aj ekonomickú výhodu, ktorá vyplýva z menšieho pokrytia na meter štvorcový aj z kratšej práce pokrývačov.

Pri inštalácii veľkoformátových škridiel je potrebné zohľadniť niekoľko dôležitých aspektov. Rozhodujúci je správny výber škridly pre konkrétnu strechu. Veľkoformátové modely vyzerajú atraktívne prakticky na každej streche rodinných aj viacpodlažných domov. Sortiment škridiel CREATON ponúka veľký výber veľkoformátových modelov, ktorý umožňuje vybrať krytinu pre takmer každú strechu z hľadiska farby, povrchu a tvaru.

V prípade sortimentu CREATON veľké rozmery nezhoršujú prispôsobivosť škridiel sklonu strechy, pretože modely majú veľkú toleranciu z hľadiska šírky a dĺžky pokrytia.

Veľkoformátové škridly sa veľmi pohodlne inštalujú.
Pri práci s veľkoformátovými škridlami je mimoriadne dôležité starostlivé upevnenie

Pri použití väčších formátov škridiel je potrebné venovať pozornosť aj nerovnostiam na strešných latách. Tieto nerovnosti môžu mať za následok nevzhľadné konečné umiestnenie škridiel vo vzťahu k susedným škridlám. Platí to najmä pre ploché modely, kde sú nerovnosti viditeľné oveľa zreteľnejšie.

Pri práci s veľkoformátovými škridlami je mimoriadne dôležité starostlivé upevnenie. Hoci sú kvôli svojej veľkej ploche o niečo ťažšie ako štandardné škridly, majú aj väčšiu nosnú plochu. V dôsledku toho môžu byť náchylnejšie na sacie sily vetra.

Väčší rozmer škridly má za následok aj menší počet vodorovných radov škridiel v ploche. Preto bude jednoduchšie a menej prácne zhotovovať časti strechy, ako sú úžľabia alebo nárožia.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).