Ako vzniká dobrá keramická škridla?

Pevná strecha nad hlavou je bezpečnosť, účinná ochrana a prvok ovplyvňujúci vzhľad celej stavby. Viete ako si vybrať dobrú keramickú škridlu, ktorá Vám bude robiť radosť z Vašej strechy na dlhé roky? Iba produkt s osobitou estetikou a premyslenou štruktúrou sa môže vyznačovať skvelými výkonnostnými parametrami. Jednotlivé konštrukčné detaily zahŕňajú záruku tesnosti, presnej montáže a životnosti po dlhé roky.

Na čo by ste sa mali  zamerať, aby ste sa uistili, že si vyberáte dobrú keramickú škridlu:

1. Dokonalé prevedenie zámkov s pokročilým systémom odvádzania vody na povrch keramickej škridly je neprekonateľnou bariérou pre dážď a sneh. Čím sú rozsiahlejšie, tým lepšie bude škridla chrániť pred prenikaním dažďovej vody pod strechu. Vďaka zvýšeným mostíkom bočných a horných zámkov a ich vhodnému prevedeniu sa odvádza voda na povrch plochy škridly a môžeme si byť istí, že sa pod Vašu strechu  nedostane žiadna kvapka ani pri silnom vetre.

2. Prekrytie horných zámkov aj pri maximálnom rozostupe keramických škridiel zaručuje dokonalú tesnosť a uľahčuje pokrývačovi montáž na streche. Odborníci zdôrazňujú, že bez ohľadu na mieru rozostupu škridiel na streche (v rámci stanovenej tolerancie) by mala byť zaistená jej maximálna tesnosť.

Dobrá keramická škridla
Na čo by ste sa mali  zamerať, aby ste sa uistili, že si vyberáte dobrú keramickú škridlu?

3. Dva mostíky na spodnej strane škridly utesnia celú šírku zámku. Vďaka nim je keramická škridla položená na streche stabilnejšia. Zabraňujú aj prenikaniu dažďovej vody. Navyše sa jedná iba o dva kontaktné body s latou, vďaka čomu je tiež zaistená spodná ventilácia strechy. Tým sa predlžuje životnosť celej strešnej konštrukcie.

4. Vo výrobnom závode pripravený montážny otvor a možnosť nastavenie v mieste upevnenia svorky zvyšujú presnosť a rýchlosť montáže. Vďaka tomu sú náklady na celú strechu nižšie. Je dôležité, aby ponuka výrobcu obsahovala originálne a vhodné svorky. To nám dá istotu, že naše škridly budú položené rovno a presne v ploche strechy bez efektu vyčnievania.

5. Dokonalá súhra zámkov a presahov škridiel chráni strechu pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Uzavretý presah a žiadne záhyby zabraňujú usadzovaniu nečistôt a machu.

6. Možnosť pokládky škridly na streche s nízkym sklonom umožňuje jej použitie aj pri realizácii moderných architektonických projektov striech s nízkymi sklonmi. V prípade keramickej škridly CREATON TITANIA s použitím vhodnej membrány je možná montáž škridly na strechu so sklonom už 10 °.

Preto sa spýtajte predajcu na minimálny sklon strechy, na ktorý je možné položiť škridlu o ktorú máte záujem.

Výber správnej krytiny je investícia na roky. Pred nákupom sa preto oplatí zvážiť všetky výhody, ktoré poprední výrobcovia na trhu ponúkajú. Potvrdením kvality by mala byť dlhodobá záruka. V prípade značky CREATON je najdlhšia na trhu, a to až 50 rokov.

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).