Ako vybrať pálenú strešnú krytinu - na čo sa predovšetkým zamerať?

Ako vybrať pálenú strešnú krytinu - na čo sa predovšetkým zamerať?

Pálené škridly sú odolné, energeticky úsporné, zdravotne nezávadné a zároveň elegantné. Hlavne preto sú investormi najčastejšie zvoleným strešným materiálom. Aby sme si však mohli vybrať tie najkvalitnejšie modely na trhu s čo najlepšími parametrami a vzhľadom, musíme venovať pozornosť niekoľkým dôležitým prvkom. Predovšetkým je potrebné vyberať produkty od dôveryhodných výrobcov s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti výroby strešných krytín, ktorí vo svojom širokom sortimente ponúkajú kompletné strešné riešenie s príslušenstvom.
 

Pálená škridla - kritériá výberu

Strešná krytina by sa mala vyznačovať vysokými technickými parametrami z hľadiska tepelnej izolácie a pevnosti. Strecha je tiež výkladnou skriňou budovy, jej najviditeľnejším prvkom. Chceme, aby zdobila náš domov a samozrejme tešila všetkých jeho obyvateľov.


Ako si vybrať keramickú škridlu- na čo by ste mali najmä dbať?

Pri výbere škridiel by sme sa však nemali riadiť len individuálnym vkusom. Za zváženie stojí štýl budovy, typ strechy a podmienky prostredia v ktorom dom vyrástol. Na výber máme škridly v rôznych tvaroch, veľkostiach, farbách a povrchových úpravách.

Pálená škridla - TITANIA CREATON

 Ponuka CREATON obsahuje množstvo atraktívnych modelov pálených škridiel, ktoré možno ľahko prispôsobiť strechám budov v rôznych architektonických štýloch.

Pálená škridla - SIMPLA CREATON

Štýly budov a druhy striech

Na strechách domov v minimalistickom štýle, ktoré sa vyznačujú strohými geometrickými tvarmi a tlmenými farbami, budú najlepšie ploché škridly v rôznych odtieňoch šedej a čiernej, ktoré dokonale zdôraznia moderný charakter budovy (napr. SIMPLA, DOMINO, KODA).

Pre tradičnú architektúru sú ideálne bobrovky (napr. KLASSIK), esovky (napr. SINFONIE) alebo drážkové škridly (napr. RATIO). V prípade zložitejších striech s mnohými zlomami, budú bobrovky, ktoré sa vyznačujú menšou veľkosťou, najlepšou voľbou. 

Pre viacgeneračné bývanie a budovy s jednoduchými konštrukciami a veľkou plochou budú vhodným riešením škridly vo väčších formátoch, napríklad škridly z kolekcie RAPIDO, ktoré sa vyznačujú tiež rýchlou a efektívnou inštaláciou.
 

Keramická škridla, typy povrchov

Strešná krytina môže byť prírodná alebo zušľachtená pomocou engobovania alebo glazúrovania. V priebehu procesu škridly nielen menia svoju farbu, ale tiež získavajú väčšiu trvanlivosť a odolnosť voči vonkajším faktorom, ako je zarastanie machom. 

Na to treba myslieť najmä ak sa náš dom nachádza v blízkosti zelených plôch a miest charakteristických zvýšenou vlhkosťou vzduchu. Proces engobovania a glazúrovania tiež škridlám poskytuje atraktívnu farebnosť , vďaka čomu je strecha veľmi elegantná. Vyberať môžeme medzi matnými engobami z kolekcie "Nuance®" a exkluzívnymi glazúrami z kolekcií "FINESSE®" a "NOBLESSE®". Strešná krytina sa vyberá na dlhé roky. Pálené škridly s vynikajúcimi funkčnými hodnotami zaručia strechám našich domov nielen výnimočný vzhľad, ale aj dlhú životnosť.
 

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

PRÍRUČKA POKRÝVAČA CREATON

„Príručka pokrývačov CREATON“ je publikácia určená najmä pre dodávateľov striech, ako aj architektov, stavbyvedúcich, obchodných partnerov CREATON Polska a investorov.

Jej hlavným cieľom je prehľadne prezentovať spoľahlivé informácie a poznatky o správnom spôsobe montáže keramických a betónových škridiel CREATON a sortimente originálnych strešných doplnkov.
 


CREATON PRODUKTY - KERAMICKÉ ŠKRIDLY, BETÓNOVÉ ŠKRIDLY, STREŠNÉ DOPLNKY

CREATON má na trhu najširšiu ponuku keramických a betónových škridiel, ktorú tvorí viac ako 240 kombinácií farieb, povrchov a modelov. Všetko dopĺňa veľmi veľký výber originálnych strešných doplnkov (okrem iného prestupové škridly, strešné membrány, dokončovacie a hrebeňové pásy).