Bobrovka je stále žiadaná

Bobrovka je stále žiadaná

Pri bližšom pohľade na strechy v historických centrách miest je zrejmé, že výsostné postavenie majú pálené škridly bobrovky. O tento typ krytiny je záujem aj dnes. Čas totiž overil ich kvalitu a nadčasovosť ich dizajnu.

Keramická strešná krytina nemeckej značky CREATON sa vyrába už viac ako 130 rokov. Svoje dobré meno si vybudovala na kvalite používaných surovín a neustále sa modernizujúcej technológii výroby. V sortimente pálenej strešnej krytiny CREATON má tradičná bobrovka už od začiatku výroby svoje významné postavenie.

Vďaka svojím funkčným vlastnostiam poskytne stavbe trvalú ochranu aj v tých najnáročnejších klimatických podmienkach. Vďaka malému formátu možno pomocou nej veľmi jednoducho riešiť aj zložité detaily na strechách.

Škridla bobrovka vďaka rozmanitosti tvarov, povrchových úprav a farebných prevedení sa preto dnes uplatňuje nielen na rekonštrukciách v pamiatkových zónach, ale aj na súčasnej výstavbe.

Nielen do pamiatkovo chránených zón

Pamiatkové úrady schvaľujú použitie bobrovky, ako tradičnej krytiny, v pamiatkovo chránených územiach. Možnosti využitia tejto krytiny sú však omnoho širšie. Na výber je prevedenie Klassik (guľatý rez pre šupinové krytie) alebo Ambiente (segmentový rez pre korunové krytie).

Bobrovky umožňujú elegantne riešiť detaily strechy, akými sú arkiere, volské oká, vykrývané úžľabie, vežičky a pod. To je dôležité nielen z vizuálneho hľadiska, ale najmä z hľadiska funkčnosti strechy.

Sortiment značky CREATON ponúka viacero modelov s rôznymi profilmi. Architekti a stavebníci tak môžu individuálne prispôsobiť krytinu streche v danom regionálnom prostredí.

Na výber je prevedenie v základnej prírodnej červenej alebo veľké množstvo farieb v povrchovej úprave engoba Nuance či glazúra Noblesse.

Nenechajte si ujsť nové články.

Odoberajte novinky do mailu
Janka pracuje vo firme CREATON od 2012 a je zodpovedná za marketingové aktivity pre Slovenskú a Českú republiku v oblasti striech a fasád a z času na čas prispieva novými článkami do blogu.